Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří

27.04.2024 17:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu vyhazovu kytaristy Micka Marse, hráčské (ne)schopnosti basáka Nikkiho Sixxe nebo zpěvu na playback Vince Neila. Skupina se ale, zdá se, nehodlá skandály nikterak rozhodit a s novým kytaristou ve svých řadách servíruje rovnou s klipem čerstvý singl "Dogs of War".

A rozhodně se žádné velké překvapení nekoná. Novinka zní jen jako lehce nadprůměrná píseň s poněkud omletým riffem a spíše kuňkajícím než zpívajícím Neilem. Ledacos zachraňuje nováček John 5 suverénním riffováním i velmi solidním, patřičně rozskřípaným sólem.

Text "Don't let them take your crown, don't let the bastards take you down," může na první poslech působit jako klasický motivační verš. Těžko se ale lze zbavit pocitu určité hořkosti a jakési ublíženosti, která je z něj cítit.

V tomto duchu se nese i doprovodné animované video. Točí se kolem toho, jak se všichni snaží kapele ublížit, ale muzikanti se nedají. A nepomůže ani pád letadla! Crüe hrají dál, i když se změnili v prohnilé zombíky a z kytaristy zbylo pouze torzo. Nakonec pomůžou svěrací kazajky, vypolstrovaná místnost a promptní vystřelení do vesmíru. Mocní s tvářemi psů a prasat se mohou radovat. Jenže... Ne, pointu nevyzradím. Mrkněte se sami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY